Portál Főoldal > Tudásbázis > Megrendelés > SSL Szolgáltatás Megrendelése


SSL Szolgáltatás Megrendelése




SSL Szolgáltatás megrendelése:

 1. Adja meg a választott domain nevet
 2. A Konfigurálható beállításoknál válassza ki, hogy szeretné-e, hogy mi telepítsük a tanúsítványt
 3. A megrendelés leadását és a díjfizetést követően engedélyezzük a folyamat elindítását. Egy emailt fog kapni, benne a szükséges linkkel a folyamat megkezdéséhez.
  (amennyiben a linkre kattintva nem nyílik meg a weboldal, úgy a böngészőbe másolva próbálja meg, vagy a kontrolpanel.hu oldalon a Szolgáltatások - >Szolgáltatások -> Vásárolt tanúsítvány  mellett: Részletek megtekintése -> Tanúősítvány Generálása)
 4.  Az engedélyezést követően az SSL tanúsítvány generálás folyamata jön. Készítsünk el egy CSR (Certificate Request) kulcsot.
 5.  Töröljük ki az Input Your CSR mezőben lévő adatokat, majd illesszük be a saját CSR kulcsunkat. Fontos, hogy ügyeljünk arra, szóköz ne legyen a kimásolt kulcs elején és végén. A kulcsot megnyitó és lezáró -----BEGIN CERTIFICATE REQUEST------ sorokat is be kell illeszteni a kulccsal együtt!
 6. Select your Web Server mellett válasszuk ki az Apache+ModSSL-t
 7. Select the Signature Algorithm mellett válaszuk ki az SHA-2-t
 8. A következő oldalon a Domain verifikálás lehetőségeit látjuk:Ezzel kész a folyamat, a kiválasztott verifikálást követően a tanúsítvány megküldésre kerül az ügyfél email címére.
  1. HTTP File-Based: egy fájlt kell feltölteni az ellenőrzéshez a domain Public_html mappájába
  2. CNAME: a DNS rekordokhoz szükséges hozzáadni egy CNAME mezőt
  3. EMAIL: egy, a kiválasztott email címre kerül megküldésre egy ellenörző email. A benne lévő linken keresztül lehet verifikálni a domain nevet.
 9. Ezzel kész a folyamat, a kiválasztott verifikálást követően a tanúsítvány megküldésre kerül az ügyfél email címére.
CSR készítése és SSL tanúsítvány hozzáadása a DirectAdmin felületen
 1. Lépjünk be a DirectAdmin felületre.
 2. Válasszuk az SSL Certificates menüpontot
 3. Válasszuk a Tanúsítvány kérelem létrehozása pontot, majd alatta az alábbi adatokat adjuk meg:Kattintsunk a Mentés gombra. Ezt követően kapunk egy Certificate Reqeust Key-t, amelyet a tanúsítvány igényléséhez szükséges majd felhasználni.
  • Két betűs országkód: Esetünkben HU
  • Részleg: nem kötelező kitölteni
  • Megye:
  • Cég:
  • Használandó név: fontos, hogy a www és www nélküli domain változat közötti különbségekre figyelni kell, mivel nem minden tanúsítvány támogatja alapértelmezetten mindkét formát, hanem csak azt, amelyet itt kifejezetten megadunk.
  • Email: létező és működő email címet adjunk meg
  • Key Size (bits): legtöbb esetben 2056 bit

  Fontos, hogy ékezeteket, speicális karaktereket ne használjuk a tanúsítvány adatokhoz! A szervereink Apache+OpenSSL megoldást használnak!

 4. Lépjünk vissza az előző oldalra. Ha jól végeztük a dolgunkat, az Egy előgenerált tanúsítvány és kulcs használata sor alatt láthatjuk a RSA adatokat.
 5. A kapott CSR tanúsítvánnyal igényeljük meg az SSL tanúsítványt, majd a kapott tanúsítványt másoljuk be módosítás nélkül az alábbi sor után:
  —–END RSA PRIVATE KEY—–
  Majd kattintsunk a Mentés gombra.
 6. Kattintsunk a lap alján a Kattintson ide a CA gyökér tanúsítvány beillesztéséhez linkre, és ide is illesszük be az SA tanúsítványt a megjelölt sorrendben (előfordulhat, hogy több is van. RapidSSL esetén: INTERMEDIATE-1 majd ROOT-2 kell egymás alá), majd kattintsunk a Mentés gombra.

Ezzel el is készült a folyamat. Az SSL 5-10 perc múlva válik használhatóvá. Ha ezt követően sem működik, akkor ellenőrizze:

 • bekapcsolta a domain névhez az SSL támogatást a Domain kezelés menüpont alatt
 • hogy helyesen adta -e hozzá a tanúsítványokat
 • https protokollal hívta-e meg a domain nevet
 • helyesen adta-e meg a domain nevet
 • ellenőrizze más böngészőben is


Hasznosnak találta ezt a választ?

Hozzáadás a Kedvencekhez Hozzáadás a Kedvencekhez    Kinyomtatja ezt a cikket Kinyomtatja ezt a cikket

Olvassa el
Szolgáltatási csomag módosítása (Megtekintések: 1369)